Hvorfor har vi ikke ” de dødes dag” som i Mexico. Øvvv jeg ville virkelig ønske, at  vi kunne fejre denne dag for de døde, mere end vi har tradition for nu.

Når jeg ser billeder, fra denne dag, bliver jeg rørt, men jeg bliver også utrolig varm, om hjertet.

Nu kan det jo selvfølgelig godt være, at nogen fejrer det, dog kender jeg ikke personligt, nogen der gør. Jeg ved godt, at vi har allehelgensdag, men umiddelbart er det alligevel slet ikke det samme.

Som jeg ser det, er Dia de Muertos jo en kæmpe fest, der afholdes hvor hele familien deltager, store som små. Jeg synes godt nok, det er en smuk familie tradition.

Eftersom, jeg ikke er et religiøst menneske, er det faktisk først, for nogle år siden, at det gik op for mig, at vi har allehelgensdag.

Hvis vi fejrede det, som Mexicanerne, tror jeg bestemt, der kunne brydes tabuer.

Vi ville kunne involvere vores børn i denne “dødsfest” på en helt naturlig måde, men er godt klar over, at de fleste har andre traditioner her i Danmark.

Traditioner ligger utrolig dybt, forankret hos mange danskere. Det gør det, egentlig os hos mig selv. For bare 5 år siden ville jeg, umiddelbart heller ikke, have haft brug, for denne her viden, “at ære vores døde” på samme måde, som jeg føler, at jeg har nu.

Det handler ikke om, at vi skal forsøge, at være låst fast i  sorgen , men jeg  synes faktisk, at det er en god måde, at anerkende vores afdøde.

Det handler mere om, at turde se på døden med andre øjne. Det handler om, at turde italesætte døden, uden folk flygter fra en.

Det handler om, at være bevidst  om, at døden er ligeså vigtig, som en fødsel.

Det handler om at turde erkende, at vi alle skal dø en dag, og derfor føler jeg, at det er så utrolig vigtigt, at vi tør tale om det.

Jeg har ihvertfald besluttet at jeg i år, vil prøve at ære mine døde, på en helt ny smuk og festlig måde!

Dia De Los Muertos