Fantastisk film !

Collateral Beauty*

* Betyder ; den ydmyghed, der ofte følger mennesker, der har oplevet store tragedier* (acts of selfless kindness that follow tragedies). Jeg er meget enig, i den betydning. Mennesker, der har oplevet sorg, eller andre eksistentielle tragedier, bliver meget ydmyge, på en helt særlig måde.

Det er selvfølgelig min holdning, men jeg føler os, det er et af de vigtige budskaber i den her film.

I dag, har jeg lavet absolut ikke en skid. Det har været fantastisk.

Så, jeg besluttede mig for, at jeg ville se, om jeg kunne finde en *jule relateret* film, på nettet. Normalt, ser jeg aldrig C More, men jeg tænkte, *jeg prøver lige, og se hvad de har*.

Normalvis, ser jeg sjældent film. Jeg vil allerhelst se dokumentarer, helst om serie mordere, eller samfunds relaterede dokumentarer. Nogen gange os noget, der er lidt uhyggeligt, men kun hvis Viggo er hjemme…..

Nå, men jeg faldt over en film. Mest på grund af, de skuespillere, der var med.

Først tænkte jeg *hm, ej den gider jeg ikke*, men kunne ikke helt slippe den igen. Så jeg tænkte, jeg giver den lige 10 min. Godt så !

Hold nu kæft, en god film. Det er en, af de der film, jeg er glad for, at have set, men jeg *hader* tude film.

Mest fordi mine øjne hæver…

Nå, men filmen hedder * Collateral Beauty * – den handler om SORG ! Den handler, om det at miste et barn.

Den handler om, hvordan mennesker sørger, meget individuelt.

Den handler om, hvordan omverdenen IKKE, giver plads til, at man må sørge. Den handler os om, hvordan vores nære relationer,  ikke altid forstår, vores sorg.

Der er en helt specifik kommentar i filmen, som jeg selvfølgelig, hæftede mig ved, med det samme * nu er det jo 2 år siden, hun døde * !

Generelt synes jeg, at den på mange måder, giver et fantastisk bud på, hvad sorg kan være. Jeg ved godt, at det at miste et barn, er en helt særlig, og nok den mest grusomme sorg, nogen kan udsættes for. Jeg kunne dog stadigvæk godt * føle* filmen.

I filmen, forsøger Hovedpersonens venner, at hjælpe ham ud, af hans sorg. Der er mange twist med i filmen, der gør, at man virkelig kan komme til, at tænke over livet. Jeg synes, der er mange dybe følelser, der bliver berørt.

Eller, jeg blev virkelig ramt.

Der vil sikkert være nogen, der vil tænke * sikke en lorte film* – men der er os ok. Den ramte bare mig, og alle de tanker jeg gennem tiden, både har skrevet, men også tænkt, i forhold til, min egen sorg.

Filmen handler os, om død, kontra liv.

3 ord der går igen, og som på mange måder er omdrejningspunkt for filmen generelt, er 3 ord, der er elementer, i vores menneskelige eksistens  * Død – Tid – kærlighed * !

Nå, nu vil jeg ikke afsløre mere, men jeg vil helt klart anbefale den, hvis der er nogen der, ligesom jeg ikke, har set den. Jeg fatter sket ikke, hvorfor jeg ikke, har fundet den før i dag. Hov, og hvis du har en tendens til, at være en bette smule pjevset, så skal du nok huske kleenex. Jeg siger der bare….

Måske skal jeg lige nævne, at jeg har tjekket filmen ud, efterfølgende.

Den har fået virkelig dårlige anmeldelser. Jeg sidder lidt, og tænker – dem der har anmeldt den, jeg tror simpelthen ikke, at de har oplevet sorg, sådan virkelig sorg. Det var bare, min første tanke, da det gik op for mig, at den bliver haglet ned.

Det kan da os godt, bare være, at jeg har en vildt dårlig film smag, men se filmen, eller traileren, og bedøm selv. Den får ihvertfald, en masse **********fra mig !