Jeg taler faktisk flere forskellige sprog, men jeg taler også, sorgens sprog. Jeg forventer ikke, at alle forstår det. Det er ikke nedladende ment, men visse ting kan kun forstås, for dem der selv, har været der.

Og hold nu kæft, hvor er det befriende, i de øjeblikke, hvor man taler med et menneske, der forstår den følelse, eller tanke eller blot et ord, uden en million forklaringer. I de øjeblikke føler jeg mig virkelig “ fri”!

Det er næsten, som et usynlig sprog. Det er selvfølgelig også derfor sorg grupper, er rigtig gode for mange.

Det er lidt ligesom med sygdomme. Man forstår bedst, hvis man selv har sygdommen. Hvorend vi gerne vil, så er der visse ting, vi ikke kan læse os frem til, men ved, at lytte til andre, eller fortælle vores egen historie, finder vi en vis anerkendelse i, at vi ikke er forkerte.

Det ville selvfølgelig være mega fedt, hvis der fandtes en ordbog, nærmere en sorg ordbog. I mine gamle SSA’ bøger findes der ordlister, og oversigter over sorg faser. Elisabeth Kübler- Ross har os en meget brugt sorg kurve.

Den har jeg læst til ukendelighed. Egentlig tror jeg, at jeg sled den op år tilbage, i et desperat forsøg på, at forstå hvad der egentlig skete, inde i mig.

Min mening er nu, at den burde opdateres. Det er ikke så simpelt, som det står skrevet. Men igen det er bare min holdning. Eller det tyder på, at jeg deler den holdning med mange efterhånden, og det er jeg rigtig glad for.

Jeg fornemmer, at der de sidste par år, langt om længe, er en stigende interesse for, at der forskes mere i sorg. At der næste år faktisk kommer en diagnose på ICD – 10 skalaen, ved ikke helt hvordan jeg skal forholde mig til, men hvis det er den eneste måde, nogen kan få den hjælp, de faktisk har brug for, så siger jeg (sikkert)på manges vegne, JA TAK!

Jeg føler, at flere tør  “ råbe” lidt mere – tør stå frem, og fortælle, og det synes jeg simpelthen, er så fantastisk !

                                                 

Udgivet 1. gang Oktober 2017  – opdateret via min egen side Sorgerok.dk