Jeg sad lige, og hørte lidt Spotify her til aften.

Eller nærmere, jeg sad og ledte efter nye sange. Det bruger jeg, indimellem meget tid på.

Pludselig, hører jeg omkvædet fra en Søren Huss sang. Det fik mine tanker i gang.

Men, er det egentlig, det vi gør, når vi bruger udtrykket, *at drukne sine sorger*, eller forsøger på det.

Er det det, der sker, når vi ikke kan navigere, i vores sorg, eller livskriser.

Køber vi så, lidt sjælefred på klods ? Kan man egentlig det ?

Jeg tror egentlig, mange gør det, som en ubevidst handling. Måske er det det’ vi os gør, når vi køber os til 5 minutters glæde, fordi vi gerne vil have, det alle andre har. Fordi vi er bange for, at vores svagheder bliver synlige, hvis de ydre omstændigheder ikke, er *up to date*!

2 biler, stort hus, børnene har alle de materialistiske goder, der end måtte eksistere, i den her verden. Er det lykke ? Er det, det livet handler om ? NEJ, ikke hvis du spørger mig.

Jeg kender mange børn/unge, som i realiteten lider, fordi de her materalistiske goder, de har jo os en pris.

Den pris er høj – den pris hedder *tid*!

Lige meget, hvor hårdt vi arbejder, hvor mange penge vi har, hvor store biler vi har, så kan vi ikke købes os til, tid. Det samme gælder, hvis vi bliver syge. Alvorligt syge. Vi kan ikke købe os, til et bedre helbred, men tænk hvis vi kunne….

 

*Tid er et abstrakt begreb, som i den lineære tidsforståelse oftest bruges om hændelsers konstante bevægelse fra fortid til nutid og fremtid. Tiden kan også være intervallet mellem to hændelser*.

Opfattelsen, af tid er imidlertid helt afhængig, af den kulturelle, og filosofiske baggrund. Jeg synes ofte, at tiden går utrolig hurtigt, langsomt.

Indtil den dag, min søn blev 18 år. Nu føler jeg virkelig, at tiden er gået meget hurtigt. Det har ihvertfald, givet mig en masse, at reflektere over.

Jeg synes, at jeg pludselig, kan huske flere detaljer, fra dengang jeg selv var 18 år. Det er jo fantastisk. Jeg bliver så glad, når jeg bliver kastet tilbage til minder, som jeg måske, har *glemt* lidt.

Det er selvfølgelig ikke alle minder, der er lige velkommen. Måske, er det de minder, som jeg ikke, bryder mig vildt meget om, der gør, at jeg kan relatere til, at * købe lidt sjælefred på klods*……..

Måske, er det noget alle gør ?

Måske, er det noget, vi alle er nødt til, at gøre ind imellem, for at kunne leve, og gennemleve de kriser, vi udsættes for.

Jeg har ikke, noget ønske om, at *købe* noget på klods. Ej, heller sjælefred – men det kunne da være fantastisk, hvis regningen aldrig kom.

Men, det gør den, den kommer altid. Og, så er der helt sikkert, kommet en helvedes masse renter på……

Teksten er fra * Ingen Appel * af Søren Huss